24 Saat İçinde Bilgi ve Teklif Alın: Turunuzu Rezerve Edin

küçük resim küçük resim küçük resim küçük resim küçük resim küçük resim küçük resim
  • Tüm Gün
  • Maksimum Kişi : 6
  • Napoli

Napoli’nin zengin kültürel ve sinematik mirasına bu büyüleyici güzergah ile dalın. Sakin avlular, tarihi eczaneler ve ilgi çekici şapeller arasında yol alarak, gününüzü dünya çapında ünlü bir müzede sonlandırın. Eşsiz yerel geleneklere dalın ve bu şehri bu kadar büyüleyici kılan canlı tarih ve sanatı deneyimleyin.

Maceranıza Forcella mahallesindeki film mekanlarını ziyaret ederek başlayın; bu bölgenin sunduğu canlı yerel kültürü ve sinema tarihini keşfedin.

Sonrasında, Caravaggio’nun eserlerinin de yer aldığı Neapolitan sanat koleksiyonu ile tanınan Pio Monte della Misericordia’yı keşfedin.

Ardından, Museo Cappella San Severo’ya gidin; burada, olağanüstü heykellerin ve gizemli “Örtülü İsa”nın, neredeyse hayat gibi görünen zarif işçiliğine hayran kalacaksınız; bu eser, gizem ve sanatsal parlaklıkla örtülüdür.

Sonra, muhteşem ve karmaşık döşenmiş sütunlarıyla tanınan Chiostro di Santa Chiara’yı ziyaret edin. Manastırın sakin atmosferi ve güzel bahçesi, yansıma ve hayranlık için mükemmel bir mekan sunar ve Napoli’nin sanatsal mirasına renkli bir bakış sağlar.

Daha sonra, dünyanın en önemli arkeoloji müzelerinden biri olan Museo Archeologico Nazionale’a gidin. Burada, Ozpetek’in “Napoli in Veils” filminin çekildiği mekanlar da dahil olmak üzere özel bir sinema temalı sergi bulacaksınız.

Bunun ardından, yerel kültür ve sinema tarihinin zengin olduğu bir diğer bölge olan Sanità mahallesindeki film mekanlarını keşfedin.

Ardından, antik tıbbi uygulamaları ve ilginç eserleri sergileyen tarihi bir eczane olan Farmacia degli Incurabili’yi ziyaret edin. Erken dönem tıbbının sırlarını ve Napoli’de sağlık tarihini keşfederken zamanın gerisine doğru bir yolculuğa çıkın. Bu eşsiz mekan, şehrin geçmişine dair nadir bir bakış sunarak bilimin ve tarihin büyüleyici bir birleşimini sağlıyor.

Gününüzü, Napoli’nin muhteşem manzaralarını sunan sakin ve güzel bir manastır olan Chiostro di San Martino’da sonlandırın. Bu tarihi mekan, sadece huzurlu bir atmosfer sunmakla kalmaz, aynı zamanda geçmişle derin bir bağ kurarak yolculuğunuzu unutulmaz kılar.

Son olarak, Napoli’nin erken 20. yüzyıl mimarisinin muhteşem bir örneği olan Palazzo Mannajuolo’yu ziyaret edin. İkonik spiral merdiveniyle bu şık bina, tarih ve mimari güzelliğin mükemmel bir birleşimini sunarak kültürel turunuzun büyük bir kapanışı için ideal bir mekan oluşturuyor.

Tüm tur boyunca, iyi yaşam ve gelecekle ilgili eşsiz yerel gelenekler hakkında da bilgi edineceksiniz. “Femminielli”nin “tombola vajassa”sını, “figliata”yı, nazar inancını ve Azizi San Gennaro’nun mirasını ve mucizelerini keşfedin. Bu gelenekler, Napoli’nin kültürel dokusuna büyüleyici bir bakış sunarak şehrin canlı ve çeşitli mirasını vurgular.

Dahil Olan & Olmayan Hizmetler

  • Yerel bir fırında tipik Neapolitan kahvaltısı
  • Yerel bir osteria veya trattoria'da tipik Neapolitan öğle yemeği
  • Sokak yiyecekleri ile aperitivo
  • Tüm kentsel toplu taşıma
  • Uluslararası seyahatle ilgili tüm masraflar (uçak bileti, vize ve pasaport ücretleri, sağlık ve seyahat sigortası, transferler, konaklama)
  • Yemekler, yiyecekler ve içecekler (tur bilgi sayfasında belirtilenler hariç)
  • Müzelere, arkeolojik alanlara ve doğal parklara giriş ve kabul biletleri ile ücretleri
  • Tüm özel ulaşım

Rota'da Öne Çıkanlar

  • Forcella: Bu mahalledeki film mekanlarını ziyaret ederek canlı yerel kültürü ve sinematik tarihi deneyimleyin.
  • Pio Monte della Misericordia: Caravaggio'nun başyapıtı "Merhametlerin Yedi Eseri"ne ev sahipliği yapan bu tarihi mekanı keşfedin.
  • Museo Cappella San Severo: Bu büyüleyici şapeldeki zarif heykeller ve gizemli Peştemal Giysi'ni hayranlıkla izleyin.
  • Chiostro di Santa Chiara: Şaşırtıcı fayans sütunları ve huzurlu atmosferi ile tanınan bu muhteşem avluyu ziyaret edin.
  • Museo Archeologico Nazionale: Dünya çapında tanınan bu müzeyi keşfedin; Ozpetek'in "Napoli in Veils" filminin çekildiği yerleri içeren özel bir sinema temalı sergiye ev sahipliği yapmaktadır.
  • Sanità: Yerel kültürü ve sinematik tarihi zengin olan bu mahallede film mekanlarını keşfedin.
  • Farmacia degli Incurabili: Eski tıbbi uygulamaları ve ilginç eserleri sergileyen bu tarihi eczaneyi keşfedin.
  • Chiostro di San Martino: Şehri muhteşem manzaralar sunan bu huzurlu ve güzel avluda yolculuğunuzu sonlandırın; tarihi önemi büyük.
  • Palazzo Mannajuolo: İkonik spiral merdiveni ve mimari güzelliği ile ünlü bu zarif 20. yüzyıl binasını ziyaret edin.
  • Yerel Gelenekler: "Femminielli"nin "tombola vajassa"si, "figliata," nazar inancı ve Koruyucu Aziz Gennaro’nun mirası ve mucizeleri gibi geleceğe ve refaha dair benzersiz yerel gelenekler hakkında bilgi edinin.

Rota Programı

Quartiere Forcella'daki Film ve TV Dizisi Mekanları: Via Vicaria Vecchia, Vico della Pace, Vico dei Panettieri, Piazza Vincenzo Calenda - Ozpetek'in "Napoli in Veils" filminde yer almıştır.  

Works of Caravaggio at Pio Monte della Misericordiaa

Museo Cappella San Severo, muhteşem "Şeffaf Hristus" heykelini hayranlıkla izlemek için bir yerdir.

Via San Sebastiano, Via Santa Maria di Costantinopoli, Piazza Bellini

Quartiere Sanità'daki film ve dizi lokasyonları: Piazza Sanità – Ünlü İtalyan komedyen Totò’nun doğum yeri. Via San Vincenzo – Gomorra dizisinin çoğu sahnesinin çekildiği yer. Palazzo dello Spagnuolo & Palazzo Sanfelice Via Vergini – Sorrentino’nun filmlerinde yer alan bir lokasyon. Farmacia degli Incurabili – Napoli'deki tıbbın tarihine dair büyüleyici bir bakış sunan antik bir eczane; Ozpetek’in filmlerinde de yer almıştır.

Chiostro di San Martino – Şehrin nefes kesici manzarasını sunan bu mekânda, kafatasları kültü ile ilgili ilginç hikayeler dinleyebilirsiniz.

Palazzo Mannajuolo – İkonik spiral merdiveni ve Art Nouveau tarzı ile tanınan ünlü bir film mekânıdır.

Location Map

Yorum bırakın:

Your email address will not be published.

Book Your Route

Reserve your ideal trip early for a hassle-free trip; secure comfort and convenience!

card-img
icon
Rezervasyon Yap
+39 340 340 0874